Zamieszczone przez likoss
po wymianie sprzęgła biegi nie wchodzą tak jak powinny ;/
Zwiń
X
-
po wymianie sprzęgła biegi nie wchodzą tak jak powinny ;/
Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum szukałem po tematach ale nie znalazłem nic konkretnego....
octavie kupilem pół roku temu przejechałem nią jakieś 11tys km i słychać było jakieś dziwne dźwięki podjechałem do mechanika i niby łożysko oporowe i powiedział żeby wymienić cale sprzęgło po zdjęciu skrzyni okazało się ze dwumasa tez do wymiany już wszystko poskładane nic nie chuczało nie trzaskało ale pojawił sie nowy problem biegi ciężko wchodziły a najbardziej wsteczny jak szybko wrzucam to autko zazgrzytało i tak jak by podskoczyło(tak jakbym sprzęgła nie wcisnął do końca) szybko telefon do mechanika wymieniliśmy wysprzęglik ale żadnej różnicy nie było regulacja biegów pomogła bo biegi lżej wchodziły ale problem ze wstecznym zostal ;/ a teraz znowu mam problem z wrzuceniem 1, 3 i 5 jak wrzucam 3 i 5 to wchodzą one tak jak by na dwa razy nie wiem co jeszcze wymienić żeby to działało jak w szwajcarskim zegarku mechanikowi tez sie pomysły skończyły ;/ wiec pytam tu...
z góry dzieki za pomoc
-
-
regulacja sie kłania na poczatek.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
madik, Jesli chodzi o te zgrzytnięcie wstecznego to norma jak zaczynasz wrzucać wsteczny tuż po wcisnieciu sprzęgła. Chwilkę trzeba zaczekać aż skrzynia sie wyhamuje. Też to mam od nowości i też wymieniałem sprzegło.
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez madikmasakra jak stoisz pod światłami i wkurzasz się bo nie idzie wbić jedynki a później następnych biegów
Komentarz
-
-
madik, może trochę się wtrącę z inną rzeczą, aczkolwiek przy wrzucaniu czasami mam tak samo, też potrafi zgrzytnąć i podskoczyć. Właśnie pojawił się u mnie problem ze sprzęgłem i myślałem, że wymiana poskutkuje. A pytanie moje brzmi ile Cię ta wymiana kosztowała? Łożysko, dwumasa i robocizna?Skoda Octavia 1,9 TDI ASV 2003 r.
Komentarz
-
Komentarz